Ajuntament de Vilafant Vilafant Vilafant Mou-te
  Inici | SEU electrònica | Agenda | Contacte | Guies | Suggeriments
 
Ajuntament
  Alcaldia i Consistori
  Contribuents i Proveïdors
  Ordenances i reglaments
  Urbanisme
  Medi Ambient
  Cursos i Tallers
  Cultura i esdeveniments
  Educació
  Joventut
  Esports
  Promoció econòmica
  Transport públic
  Altres
Tràmits i taulell d'anuncis
  Tràmits i doc. en línia
  Perfil del contractant
  Edictes i anuncis
  Normativa en tràmit
  Acords de Plens i Juntes
  Avisos a la població
  Planejament en tràmit
  Recursos Humans
Municipi
  Presentació
  Història
  Entitats i Associacions
  Indústria i comerç
  Allotjaments turístics
Altres serveis
  Revista Veïns
  Serveis Socials - Primària
  Ràdio Vilafant 107.3FM
 
 
Cerca

Portal ciutadà electrònic

Línia Verda Vilafant

Poum - Nou planejament urbanístic

On van a parar els meus impostos

Vídeos de Vilafant

Factura electrònica - e.fact

Avisos a la població

Perfil del contractant

Club de Feina

El temps a Vilafant

Vilafant encarrega el PAES del Municipi.

En el marc dels objectius de mitigació i adaptació al canvi climàtic,la Unió Europea va adoptar el març de 2007 el compromís unilateral de reduir en un 20% les emissions de CO2 abans de l’any 2020

Vilafant encarrega el PAES del Municipi.

 
El mecanisme que la Comissió Europea va plantejar per aconseguir aquesta fita es recolza en dues actuacions:

1. Incrementar un 20% l’eficiència energètica.
2. Augmentar un 20% la implantació i la utilització de les energies renovables.

Aquesta estratègia, coneguda com l’estratègia del 20-20-20, és la base del Pacte d’alcaldes i Alcaldesses (Covenant of Mayors), on la Unió Europea atorga tot el protagonisme als municipis com a actors principals de la seva acció de govern.

El Pacte d’alcaldes i alcaldesses és la primera i més ambiciosa iniciativa de la Comissió Europea orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans a prendre la iniciativa en la lluita contra l’escalfament global.

Tots els signants del Pacte d’alcaldes i alcaldesses es comprometen,voluntària i unilateralment, a anar més enllà dels objectius de la Unió Europea i adoptar el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20% per a l’any 2020 mitjançant la creació de plans d’acció per a l’energia sostenible, en favor de les fonts d’energia renovables i les tecnologies de millora de l’eficiència energètica.

Els signants del Pacte tenen l’objectiu de reduir les seves emissions de CO2 en més d’un 20% el 2020, a través de l’eficiència energètica i les energies renovables.
 Per aconseguir aquest objectiu L’ajuntament de Vilafant ha encarregat la redacció d’un estudi per tal de poder aplicar al nostre municipi les reduccions energètiques que permetin l’estalvi de les emissions de CO2 a l’atmosfera. Per això l’enginyer municipal estar preparant un inventari d’emissions de tots els edificis municipals i zones verdes del municipi, com a recull de les dades de partida. També es presentarà un Pla d’acció per a l’energia Sostenible (PAES), que ha de ser aprovat per l’Ajuntament , en un termini màxim d’un any des de la data d’adhesió al Pacte, i esbossar les mesures i polítiques que es proposen implementar per assolir els objectius. A més també cal elaborar periòdicament, després de la publicació del PAES, dos informes de seguiment que indiqui el grau d’execució del programa (cada 2 anys) i els resultats provisionals (cada 4 anys).

El Pla d’acció per a l’energia Sostenible és el document clau que mostra com el signant del Pacte aconseguirà el seu objectiu de reducció de CO2 per al 2020. En el PAES es defineixen les accions i les mesures que s’aplicaran per aconseguir els objectius, així com els terminis i les responsabilitats assignades.


Altres notícies
Xerrades informatives implantació de la recollida dels residus orgànics
Implantació de la recollida dels residus orgànics. 25 de juliol al Casal de la gent gran del Nucli Antic, 26 de juliol al Casal de la gent gran de Les Forques i 30 de juliol al Centre Cívic Les Mèlies a les 20h

C O N V O C A T Ò R I A de Ple Ordinari
dimecres 18 de juliol de 2018,

Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS)
iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i CatSalut, del Departament de Salut amb la col·laboració d’altres organismes de la Generalitat i les entitats municipalistes

Obres d'asfaltat c. Figueres
L'asfaltat del carrer Figueres, des de la rotonda de l'Ajuntament, afectarà multiples carrers de Vilafant, dels dies 25 al 29 de juny

 
  Pl. de l'Ajuntament, núm. 1 - 17740 Vilafant - Horari: 8h-14h
Telèfon: 972 54 60 20
Enllaços d'interès
Portal Generalitat d'Ofertes laborals
Patronat de Turisme Costa Brava - Pirineu Oriental
Ajuntament de Rovetta
Agenda Llatinoamericana
Softcatalà - Associació sense ànim de lucre
Generalitat de Catalunya