Ajuntament de Vilafant Vilafant Vilafant Mou-te
  Inici | SEU electrònica | Agenda | Contacte | Guies | Suggeriments
 
Ajuntament
  Alcaldia i Consistori
  Contribuents i Proveïdors
  Ordenances i reglaments
  Urbanisme
  Medi Ambient
  Cursos i Tallers
  Cultura i esdeveniments
  Educació
  Joventut
  Esports
  Promoció econòmica
  Transport públic
  Altres
Tràmits i taulell d'anuncis
  Tràmits i doc. en línia
  Perfil del contractant
  Edictes i anuncis
  Normativa en tràmit
  Acords de Plens i Juntes
  Avisos a la població
  Planejament en tràmit
  Recursos Humans
Municipi
  Presentació
  Història
  Entitats i Associacions
  Indústria i comerç
  Allotjaments turístics
Altres serveis
  Revista Veïns
  Serveis Socials - Primària
  Ràdio Vilafant 107.3FM
 
 
Cerca

Memòria usos rectoria - participació ciutadana

Portal ciutadà electrònic

Línia Verda Vilafant

Poum - Nou planejament urbanístic

On van a parar els meus impostos

Vídeos de Vilafant

Sit-Mun Informació Territorial Cartografiada

Factura electrònica - e.fact

Perfil del contractant

Club de Feina

El Vilafantenc Benvingut Ferrusola guardonat amb el premi Indiketa

El premi Indiketa té com a finalitat guardonar aquella persona o entitat que ha destacat per la divulgació i manteniment de les arrels pròpies de la comarca i de les tradicions en tots els seus àmbits i expressions. El premiat d’aquest any és l’activista

El Vilafantenc Benvingut Ferrusola guardonat amb el premi Indiketa

La nostra felicitació a Benvingut Ferrusola i Cervera, que és l'actual president de la nostra colla gegantera i grallera "Els Rajolers". Aqui teniu una breu biografia d'un gran vilafantenc.

BENVINGUT FERRUSOLA CERVERA
2-10-1946
 
Durant els darrers 25 anys, en Benvingut Ferrusola Cervera ha estat compromès en diferents àmbits de la cultura tradicional, encapçalant, recolzant i treballant activament en iniciatives culturals, no solament des de l’entorn local sinó també a nivell comarcal.
 
La seva decidida implicació en els molts projectes dels quals ha format part i la constància que ha caracteritzat el seu treball son trets destacables d’una trajectòria personal que cal posar en valor, per l’innegable servei que de forma totalment altruista ha donat a la comunitat.
 
Dins l’àmbit del Pubillatge i com a regidor de l’Ajuntament de Vilafant, durant els anys 1987 a 1995, va ser el responsable de promoure el procés i festa de proclamació de la Pubilla. Destaca especialment la celebració de l’elecció de la Pubilla de l’any 1991, acte que a més de les noies candidates, aplegà un bon nombre d’ex-pubilles en homenatge a la pubilla sortint, srta. Olga Serrats Juanola, que en aquells moments ostentava el títol de pubilla de les comarques gironines.
 
En el decurs dels anys 1987 a 2010 va col·laborar activament en l’organització del pubillatge comarcal, a través de les comissions organitzadores formades per l’Ajuntament de Figueres i posteriorment pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Igualment des de l’any 1987, va estar estretament vinculat al “Foment de les Tradicions Catalanes”, entitat promotora del títol nacional de pubilla i hereu de Catalunya. D’aquesta manera, de l’any 2006 al 2010 formà part de la seva junta directiva, desenvolupant el càrrec de vocal de les comarques gironines.
 
Dins l’àmbit de les Activitats Culturals Juvenils, durant els anys 1988 a 1995, va ser l’impulsor del grup de jovent “Jovi” de Vilafant, col·lectiu que implicà un bon nombre de joves en moltes iniciatives de lleure, destacant el seu grup de teatre, que representà diverses obres teatrals a Vilafant i altres pobles de la comarca.
 
Dins l’àmbit de la Sardana i com a regidor de l’Ajuntament, durant els anys 1988 a 1995 va promocionar els cursets d’ensenyament de sardanes, organitzant també els concursos de colles sardanistes de Vilafant, tot amb el guiatge de la secció sardanista de la Societat Coral Erato de Figueres.
 
Dins de l’àmbit dels Gegants, l’any 1995 propicià el projecte dels gegants de Vilafant, en Cebrià i la Carme, batejats el 16 de juliol d’aquell any. L’any 1997 va promoure la constitució de la “Colla Gegantera i Grallera Els Rajolers”, sent el president fundador, càrrec que ha mantingut fins avui. Per tal de dotar la colla d’un conjunt de grallers estable, durant els primers anys va funcionar l’escola de gralla, que impartí classes d’iniciació i perfeccionament d’aquest instrument.
 
Al llarg d’aquests quinze anys d’activitat, la colla ha tingut un calendari de sortides molt dens i continuat, amb presència no solament a les comarques de Girona sinó també a poblacions de les comarques barcelonines, constituint-se en una de les més assídues representants de l’Alt Empordà a les trobades.
 
L’entitat presidida per Benvingut Ferrusola ha estat constant en l’organització de les trobades anuals de colles geganteres de Vilafant, esdeveniment que aquest any ha assolit la seva dissetena edició. Aquesta fita posa de manifest la positiva aportació de la “Colla Gegantera i Grallera Els Rajolers” vers la consolidació del fet geganter a la comarca.

Altres notícies
Hem rebut subvenció per finançar projetes de noves tecnologies
L'Ajuntament de Vilafant ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Girona...

Subvenció per a actuacions en camins municipals
L'Ajuntament de Vilafant ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Girona...

Convocatòria de ple
Sessió de Ple de l’Ajuntament el 7 de novembre 2018, a les 20:00 hores

Subvenció per a polítiques d'habitatge de la Diputació de Girona
L'Ajuntament de Vilafant ha rebut una subvenció a la Diputació de Girona...

 
  Pl. de l'Ajuntament, núm. 1 - 17740 Vilafant - Horari: 8h-14h
Telèfon: 972 54 60 20
Enllaços d'interès
Portal Generalitat d'Ofertes laborals
Patronat de Turisme Costa Brava - Pirineu Oriental
Ajuntament de Rovetta
Agenda Llatinoamericana
Softcatalà - Associació sense ànim de lucre
Generalitat de Catalunya