Ajuntament de Vilafant Vilafant Vilafant Mou-te
  Inici | SEU electr˛nica | Agenda | Contacte | Guies | Suggeriments
 
Ajuntament
  Alcaldia i Consistori
  Contribuents i Prove´dors
  Ordenances i reglaments
  Urbanisme
  Medi Ambient
  Cursos i Tallers
  Cultura i esdeveniments
  Educaciˇ
  Joventut
  Esports
  Promociˇ econ˛mica
  Transport p˙blic
  Altres
TrÓmits i taulell d'anuncis
  TrÓmits i doc. en lÝnia
  Perfil del contractant
  Edictes i anuncis
  Normativa en trÓmit
  Acords de Plens i Juntes
  Avisos a la poblaciˇ
  Planejament en trÓmit
  Recursos Humans
Municipi
  Presentaciˇ
  Hist˛ria
  Entitats i Associacions
  Ind˙stria i comerš
  Allotjaments turÝstics
Altres serveis
  Revista Ve´ns
  Serveis Socials - PrimÓria
  RÓdio Vilafant 107.3FM
 
 
Cerca

Nadal

Portal ciutadÓ electr˛nic

Poum - Nou planejament urbanÝstic

LÝnia Verda Vilafant

On van a parar els meus impostos

Sit-Mun Informaciˇ Territorial Cartografiada

VÝdeos de Vilafant

Mem˛ria usos rectoria - participaciˇ ciutadana

Factura electr˛nica - e.fact

Perfil del contractant

Franges de protecciˇ contra incendis

Es recorda lĺobligatoreitat dĺobrir i/o mantenir les franges de protecciˇ contra incendis al voltant dels habitatges, granges o qualsevol edificaciˇ..

Franges de protecció contra incendis

La campanya per encendre foc per a la crema de restes vegetals de les finques comprèn el període del 15 d’octubre fins el 15 de març. Les persones interessades han de presentar la comunicació de crema a l’Ajuntament i es tramitarà telemàticament al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Es recorda l’obligatoreitat d’obrir i/o mantenir les franges de protecció contra incendis al voltant dels habitatges, granges o qualsevol edificació, en un perímetre de 25 m i de mantenir les finques i parcel·les netes de restes vegetals.

El Ple de l’Ajuntament, en sessió del dia 16 de març de 2016, va aprovar definitivament el plànol de delimitació per a la prevenció d’incendis del municipi de Vilafant, d’acord amb el previst a l’article 2 de la Llei 5/2003, de 22 d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situades en terrenys forestals. Per tant, l’Ajuntament ha de vetllar pel compliment de l’obertura i manteniment de les franges de  seguretat i informar-ne als Ens competents.

Aquests plànols els podeu consultar aquí: (situació general Vilafant, Nucli antic, Les Forques, Camp dels Enginyers i Pont del príncep)

Les característiques tècniques que s’han de tenir en compte a l’hora de l’obertura de franges:  Característiques.

A mode de resum:

  • Amplada mínima de 25 m al voltant de les edificacions
  • Aclarida de l’arbrat deixant els peus espaiats i podats. Arbres grans separats 6m entre ells, evitant la continuïtat horitzontal entre capádes.
  • Estassada de matoll deixant una cobertura màxima del 15%
  • Mates aïllades separades un mínim de 3 m
  • Prioritzar espècies de baixa inflamabilitat

 

Recordar-vos també que són  els propietaris dels habitatges i de les instal.lacions aïllades els subjectes obligats per la Llei 5/2003 a complir les determinacions d’aquesta, respecte la prevenció d’incendis i que han de fer-se càrrec de les despeses derivades de l’obertura i manteniment de les franges de protecció de que es beneficien.

 

En el supòsit que els terrenys afectats per la franja de protecció siguin d’un altre propietari caldrà demanar autorització prèvia per a l’execució dels treballs. L’Ajuntament posa a la vostra disposició un model de sol·licitud d’autorització, que podeu recollir a les oficines municipals, i s’ofereix per a tramitar-vos la petició davant del propietari dels terrenys. Malgrat que és necessari demanar autorització per dur a terme la neteja en finca aliena, els propietaris estan obligats per Llei a permetre que s’hi accedeixi.

Afegir, per últim, que l’Ajuntament haurà de constatar el compliment de les obligacions, i en cas d’incompliment, es podrà acordar l’execució subsidiària dels treballs i els costos derivats d’aquestes actuacions es repercutiran als propietaris de l’habitatge o edificació.

L’Ajuntament està a la vostra disposició per atendre qualsevol dubte al respecte amb la voluntat de garantir la seguretat del municipi contra els incendis forestals.


Pujar
 
  Pl. de l'Ajuntament, n˙m. 1 - 17740 Vilafant - Horari: 8h-14h
Telèfon: 972 54 60 20
Enllašos d'interès
Portal Generalitat d'Ofertes laborals
Patronat de Turisme Costa Brava - Pirineu Oriental
Ajuntament de Rovetta
Agenda Llatinoamericana
SoftcatalÓ - Associaciˇ sense Ónim de lucre
Generalitat de Catalunya